IKMF Krav Maga Dacians – Cursuri de autoaparare pentru adulti

Locatia desfasurarii cursurilor:
București, Strada Claudiu, Nr. 16 (Harta)

 

IKMF Krav Maga Dacians ofera cursuri de autoaparare pentru adulti. Initial acest stil de lupta a fost dezvoltat pentru sectorul militar, insa ulterior a fost adaptat si sectorului civil. Acest still de autoaparare a fost dezvoltat astfel incat sa poata sa fie invatat intr-un timp relativ scurt. Chiar si participand la doua antrenamente pe saptamana, cursantul poate deprinde o serie de tehnici de autoaparare ce se pot dovedi vitale in situatii periculoase.

IKMF Krav Maga este un sistem de lupta ce a fost dezvoltat pe baza reflexelor naturale ale omului. Din acest motiv este accesibil tuturor persoanelor, indiferent de varsta, sex, sau experienta anterioara in sporturi de contact sau arte martiale.

Tehnicile de autoaparare invatate sunt bazate pe situatii reale si includ diferitele solutii de aparare si contraatac ce deriva din aceste scenarii. Pe masura ce cursantii progreseaza, si avanseaza in grad, aceste situatii, precum si tehnicile invatate, devin din ce in ce mai complexe.

Principiile IKMF Krav Maga:

  • Tehnici defensive si ofensive executate in mod simultan.
  • Dezvoltarea agresivitatii fizice (NU a celei mentale, emotionale, sau psihologice). In IKMF Krav Maga agresivitatea fizica este considerata unul dintre cele mai importante avantaje intr-o confruntare.
  • Utilizarea oricarui obiect disponibil pe post de arma.
  • Atacuri si contraatacuri executate cu cea mai mare rapiditate posibila.
  • Atacuri ce sunt indreptate spre cele mai vulnerabile parti ale organismului.
  • Permanenta constientizare a situatiei si a mediului inconjurator. Scopul este de a identifica posibile cai de scapare dintr-o situatie periculoasa, identificarea potentialilor agresori si identificarea obiectelor ce pot fi folosite ca arme.
  • Dezvoltarea memoriei musculare si a reactiilor instinctive in conditii de stres extrem.

 

Echipament necesar:

Echipamentul necesar include haine lejere de sport (eventual tricouri de schimb), incaltaminte curata de sport si lichide suficiente.

Sunteti incurajati, in cazul in care le detineti, sa aduceti echipamente de protectie, precum cochilie, gutiere, manusi, tibiere, aparatori pentru antebrate.

Mentionam: Krav Maga este un sistem de lupta de contact, asadar mici accidentari nu pot fi pe deplin excluse.

 

Cerinte pentru participarea la cursuri:

Pentru a participa la aceste cursuri de autoaparare trebuie sa nu aveti trecute fapte in cazierul judiciar. (In cazuri speciale poate fi ceruta prezentarea cazierului).  
Trebuie sa fiti apti pentru sport.
Nu este necesar sa fi practicat anterior sporturi de contact.  Acest curs este adresat atat incepatorilor cat si celor avansati.

 

Programul cursurilor precum si tarifele sunt disponibile in sectiunea Locatii si tarife .