0753 224 267Esti interesat? Contacteaza-ne!

Cursuri de Autoaparare

Vineri, 14.09.2018

Fie ca ne place sau nu, in contextul societatii actuale, a devenit atat o necesitate, cat si o obligatie urmarea unor cursuri de autoaparare. Acest aspect al vietii cotidiene devine si mai evident in orasele mari, precum Bucuresti, Timisoara si Constanta. Autoapararea nu este numai un drept fundamental al omului, ci si o obligatie a fiecaruia fata de familie, prieteni si societate. Parintele are obligatia de a se autoapara si a ajunge intreg si nevatamat acasa pentru a se putea ingriji de copii. Folosim cuvantul parinte pentru ca nu doar barbatul are datoria de a-si apara familia. IKMF Krav Maga Dacians ofera cursuri de autoaparare si pentru femei. La aceste cursuri de autoaparare participa atat barbati cat si femei, care se antreneaza impreuna, pentru a fi cat mai eficienti in fata pericolului, in cazul in care acesta apare.

Actele de violenta intalnite pe strada, cat si cele domestice, se inmultesc pe zi ce trece. Este suficient sa urmarim articolele din presa scrisa si reportajele diferitelor televiziuni pentru a observa acest fenomen. Nimeni nu este imun in fata violentei. Necesitatea urmarii unor cursuri de autoaparare devine din ce in ce mai evidenta pe zi ce trece, atat pentru civili cat si pentru fortele de ordine.

Multe persoane incep sa urmeze cursuri de autoaparare din cauza fricii sau in urma unui eveniment neplacut. Desi aceasta este motivatia in majoritatea cazurilor, de multe ori ea vine prea tarziu. Un atac violent poate lasa urmari serioase, atat fizice cat si psihice. Multe persoane considera ca lor nu li se poate intampla nimic rau, pana in momentul in care li se intampla. Abia atunci vad realitatea. In filosofia Krav Maga preventia este una dintre cele mai eficiente metode de aparare. Din acest motiv, urmarea unor cursuri de autoaparare trebuie sa fie o alegere constienta. Nu trebuie sa ignoram aceasta alegere, pana cand ea devinte o consecinta a unui eveniment neplacut. Este mai bine sa stii tehnici de autoaparare si sa nu ai nevoie de ele, decat sa ai nevoie de ele si sa nu le cunosti.

In Bucuresti, precum si in toate orasele mari, exista o gama foarte larga si variata de cursuri de autoaparare. O data ce am luat decizia de a urma cursuri de autoaparare, ne vedem in fata unei noi probleme. Cum si ce alegem?

Tehnicile si metodele de autoaparare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Sa ofere eficienta maxima in situatii reale, si in viata de zi cu zi.
  • Sa poata sa fie invatate intr-un timp foarte scurt.
  • Sa poata sa fie invatate si aplicate eficient de catre oricine, indifrent de sex, varsta si conditie fizica.
  • Sa fie suficient de simple, incat sa poata sa fie aplicate eficient in conditii de stres maxim.

Krav Maga indeplineste toate aceste conditii. De fapt, cele mentionate mai sus sunt doar cateva dintre principiile de baza ale acestui sistem de lupta.

IKMF (Federatia Internationala de Krav Maga) este cea mai raspandita organizatie de pe glob ce ofera astfel de cursuri de autoaparare. IKMF este alegerea civililor, fortelor de ordine, fortelor de securitate si a celor armate din peste 80 de tari de pe toate continentele. Cursurile oferite de IKMF nu se opresc la a invata elevii sa-si apere propria persoana. Se predau si tehnici si metode de a-i apara pe cei iubiti din jurul nostru, familie, prieteni si pe cei care nu o pot face singuri.

IKMF ofera de asemenea cursuri de autoaparare persoanelor cu dizabilitati, tehnicile predate fiind adaptate diferitelor nevoi ale acestora. Se ofera antrenamente si pentru copii, acestea fiind adaptate diferitelor grupe de varsta.

In concluzie, este bine sa urmam cursuri de autoapatare. Chiar daca nu vom avea niciodata nevoie de cele invatate, vom sta linistiti si increzatori ca stim si putem sa ne aparam, in caz ca situatia o va cere.

× WhatsApp