Ce este Krav Maga?

Krav Maga (Ebraica : Luptă de contact) a fost dezvoltat inițial pentru armata israeliana si apoi dezvoltat mai departe pentru civili cu scopul de a preda soluții de autoapărare efective ficarui om , indiferent de : vârsta , bărbati sau Femei, ori aptitudini fizice.

Tehnici Krav Maga

În Krav Maga tehnicile sunt bazate pe reflexe si mișcari naturale , fiind astfel ușor de reținut si aplicabile în situații reale de stres si epuizare fizică, chiar si cu puțin antrenament. Numarul tehnicilor fiind menținut intenționat mic. Krav Maga trateaza amenințari și atacuri neînarmate cât si armate cu diferite arme sau obiecte periculoase. Nefacandu¬se diferență seminificativă in technicile de aparare impotriva unui atac neînarmat si unul armat. Tehnicile rămânâd acelasi.

Antrenamentul Krav Maga

Krav Maga este caracterizat prin realism, acesta devenind vizibil in timpul antrenamentelor cand technicile sunt practicate sub efort fizic sporit, stres, scenarii simulate, in locații diferite (scara blocului, pe asfalt, pe intuneric s.a.m.d.) si din diferite poziții (ridicat, șezut, culcat), atacuri din toate direcțiile si mai mulți agresori.
În Krav Maga se pune accent deosebit pe practicarea technicilor sub efort fizic sporit pentru simularea stresului unui atac real.
Krav Maga este un sistem flexibil care este constant îmbunătățit pentru a asigura cele mai bune soluții de autoaparare si soluționarea problemelor atât pentru civili cât și pentru profesioniști (poliție , armata, pază civilă, s.a.m.d.)
Krav Maga este orientat către autoaparare de aceea nu exista reguli, competiții,tradiții sau ritualuri. Focalizarea pentru autoaparare definește și antrenamentele, în care practicanții sunt de la bun inceput orientați către eficiență si eficacitate pentru a se apăra.
Chiar și în exercițiile fizice, pentru creșterea rezistentei fizice si a forței, sunt implementate elemente technice pentru a folosi technicilor de autoaparare.
Majoritatea sporturilor si artelor marțiale sunt orientate catre competiții care necesita reguli pentru a putea măsura puterea si aptitudinile între concurenți. În Krav Maga nu exista reguli pentru că nici intr¬o confruntare reala nu există reguli care să fie respectate de toți participanții conflictului.
Cu toate acestea există o singură regulă în Krav Maga care este valabilă atât la antrenamente cat și pe stradă, anume: NU TE RĂNI !
Tocmai pentru ca nu există reguli, se pune preț pe tratarea cu respect a partenerilor de antrenament pentru ca nimeni să nu fie rănit.

Reguli în Krav Maga

În Krav Maga nu exista decat o singură regula: Nu te răni.

Am șanse reale de a ma apăra cu Krav Maga impotriva unui agresor mai puternic decât mine?

Krav Maga a fost dezvoltat pentru a minima dependența de aptitudinile fizice. In Krav Maga atacăm țintit zonele vulnerabile care sunt la fiecare om aceleași. Aceasta în combinație cu atitudinea mentală care poate fi antrenată, face Krav Maga un sistem efectiv de autoapărare împotriva adeversarilor mai puternici.

Cât timp de antrenament Krav Maga este necesar pentru a mă putea apăra?

Toate elementele antrenate in Krav Maga au ca scop creșterea siguranței personale. Datorita structurii simple vă puteți apară, devreme, in multe situații de conflict. Însa cu cat vă antrenați mai mult cu atât cresc șansele de a ieși nevatamat din diferitele situații dinamice de conflict. Prin antrenamente regulate rezistenta la stress este crescută, sunt construite aptitudinile tehnice si condiția fizică personală este îmbunătățită.